Buurtvereniging “de Moerasvogel”

Nieuwsbrief


Palmpaasoptocht 12 april 2019.

Vrijdagavond trok traditiegetrouw de jaarlijkse palmpaasoptocht door de straten. Dit jaar viel de opkomst een beetje tegen, waarschijnlijk omdat er op dezelfde dag ook de koningsspelen op de scholen waren. Hopen dat er volgend jaar weer meer kinderen meelopen. In hun hand hebben zij de zogenoemde paasstok, rijk versierd met slingers en lekkernijen.

Onder muzikale begeleiding van Voorwaarts trok de optocht door de straten van Zwartsluis.

Om 18.15 verzamelen de kinderen zich bij Marloes aan de Purperreigerlaan.

Het is nog even wachten op Voorwaarts, maar dan vertrekt de stoet in blije stemming. Alle kinderen hebben thuis hun best gedaan om een zo mooi mogelijke paasstok te maken.

Deze bestaat uit een kruis met bovenop een haantje van brood, welke verwijst naar de verloochening door de apostel Petrus.

Verder zijn de stokken mooi versierd met slingers, paaseieren, vruchten en noten.

Niet alleen basisschoolkinderen doen mee, maar ook de allerjongste telgen. Zij worden in de kinderwagen voortgeduwd door hun ouders, maar beleven er zeker net zoveel plezier aan.

Het is een mooi gezicht, al die versierde stokken. Aan het parcours staan dan ook veel mensen buiten of voor de ramen te kijken naar dit bijzondere schouwspel.

Ook de bewoners van De Schans kunnen meegenieten, want daar vertrekt de stoet.

Wanneer de optocht afgelopen is, doet Yvonne Kisjes het woord. Namens buurtvereniging De Moerasvogel, welke de optocht organiseert, bedankt ze iedereen die vanavond is gekomen.  

Iedere deelnemer krijgt een medaille en een lekkere  paasei van chocola. Na de stevige wandeling in de kou is het tot slot tijd om zich tegoed te doen aan alle lekkernijen die aan de paasstok hangen…

 

Tot volgend jaar maar weer...namens het bestuur van De Moerasvogel.

 

                          Klik Hier voor de foto’s van de palmpaasoptocht 2019