Buurtvereniging “de Moerasvogel”

Nieuwsbrief


Palmpaasoptocht 23 maart 2018.

 

Vrijdagavond trok traditiegetrouw de jaarlijkse palmpaasoptocht door de straten. Deze optocht bestaat uit meer dan veertig kinderen die samen met hun ouders of andere familieleden meewandelen.

In hun hand hebben zij de zogenoemde paasstok, rijk versierd met slingers en lekkernijen.

Onder muzikale begeleiding van Voorwaarts trok de optocht door de straten van Zwartsluis.

Om 18.15 verzamelen de kinderen zich bij Marloes aan de Purperreigerlaan.

Het is nog even wachten op Voorwaarts, maar dan vertrekt de stoet is blije stemming. Alle kinderen hebben thuis hun best gedaan om een zo mooi mogelijke paasstok te maken.

Deze bestaat uit een kruis met bovenop een haantje van brood, welke verwijst naar de verloochening door de apostel Petrus.

Verder zijn de stokken mooi versierd met slingers, paaseieren, vruchten en noten.

Niet alleen basisschoolkinderen doen mee, maar ook de allerjongste telgen. Zij worden in de kinderwagen voortgeduwd door hun ouders, maar beleven er zeker net zoveel plezier aan.

Het is een mooi gezicht, al die versierde stokken. Aan het parcours staan dan ook veel mensen buiten of voor de ramen te kijken naar dit bijzondere schouwspel.

Ook de bewoners van De Schans kunnen meegenieten, want daar vertrekt de stoet.

Wanneer de optocht afgelopen is, doet Yvonne Kisjes het woord. Namens buurtvereniging De Moerasvogel, welke de optocht organiseert, bedankt ze iedereen die vanavond is gekomen.

Ook worden er prijzen uitgereikt aan de kinderen met de mooiste paasstokken en iedere deelnemer krijgt een lekker groot paasei van chocola. Na de stevige wandeling in de kou is het tot slot tijd om zich tegoed te doen aan alle lekkernijen die aan de paasstok hangen…